Innovativt og familievennlig flaggskip

Marex lanserer et nytt, innovativt flaggskip på 42 fot. Modellen kommer i to varianter, og senere også med flybridge.

420 Gourmet Cruiser får en stor bysseseksjon med bar-løsning og en stor, sosial sittegruppe. 420 Scandinavia er basert på eksisterende Marex-konsept med sittegruppe inne og ute, samt bakvegg.

– Båten er planlagt innenfra og ut for å opprettholde fokusbruken av innvendig volum og vektlegging av praktiske løsninger. Våre kunder har gitt oss mange innspill som har hjulpet oss til å komme frem med denne modellen, forteller konstruktør Espen Aalrud, og fortsetter:

– Marex 420 har sin kjerne i brukervennlighet, sikkerhet, sjødyktighet og smarte, praktiske løsninger som hovedfokus. Dette er Marex sitt DNA.

Den første modellen som blir ferdig er 420 Gourmet Cruiser. Marex lager familiebåter og her kan familien nyte deilige dager. Med en tredelt bakveggdør og glassvegg som elektrisk kan senkes ned, kan du åpne opp mellom sittegruppen og byssa. Et stort sosialt område med plass til mange venner og familie. Salongen ute og byssa inne vil være på ett plan, og uteplassen er særdeles komfortabel og sosial.

Verdens raskeste kalesjeløsning

Taket har en skyveløsning og sørger for at du åpner opp hele taket over akterdekket med ett enkelt håndgrep. Kalesjesidene følger rammen og skyves inn i kalesjegarasjer på hver side av overbygget. Dette er verdens raskeste kalesjeløsning, og kalesjen festes med kun ett enkelt håndgrep, og båten lukkes i løpet av sekunder.

Hev/senk-plattform

Badeplattformen kan heves og senkes, noe som gjør bading og vannsport lekende lett. Jolleløsningen på denne senkbare plattformen blir unik, og davitsystemet er utviklet av Marex for enklere håndtering av jolla. Badeplattformen har også et sosialt område med to hyggelige, store sittebenker. Disse har også oppbevaringsplass for fendere, gassflasker, tauverk og annet.

Innholdsrik bysse

Marex har lagt vekt på en god bysse med en U-formet kjøkkenløsning. Barstolene er gjort til en naturlig del av kjøkkenet. Byssa er godt utstyrt med kombinert micro/stekeovn, 220 liters kjøleskap og 100 liters fryser, samt oppvaskmaskin. Dessuten er det lagt stor vekt på god lagringsplass gjennom hele båten.

Tilgjengelig førerplass

Førerposisjonen er lett tilgjengelig med egen skyvedør på styrbord side. Her får du dobbeltsete og et dashbord med en ren, ryddig og brukervennlig layout. Herfra kan du sitte komfortabelt, eller med en innovativ løsning kunne stå og se godt over baugen. Det er også gjort plass til tre store kartplottere. På motsatt side er det også god plass til to passasjerer som sitter i kjøreretning, også her med skyvedør.

Trygg bevegelighet

Det nye flaggskipet får brede og trygge dollbord rundt hele båten. Fordekket får en stor solseng som også kan brukes som badeleke da denne flyter godt og kan bære flere personer på vannet. På dekk kan denne også reguleres til sitteposisjon.

Ankeret foran er skjult og kommer ut av en luke. Ankeret kan også ha kameraovervåkning, som gjør at kapteinen har kontroll på ut- og innkjøring via plotteren.

Under dekk kommer båten med to eller tre kabiner, og tokabinsløsningen leveres med et meget generøst bad og en enorm dusj for eier med direkte adgang fra forkabinen. Midtkabinen har også eget bad med dusj, med mulighet for vaskemaskin og tørketrommel.

Marex 420 leveres med drev, IPS eller akseldrift, og kan leveres med gyrostabilisator og generator. Tank- og batterikapasitetene er desidert best i klassen og med solceller er båten klar for en riktig god familieferie. Flaggskipet lanseres i 2023.