«Game changer» fra Fairline

Den nye Fairline Targa 40 blir en sporty og linjelekker «game changer» fra engelske Fairline, og er ikke eneste nyhet fra det velrenommerte verftet.

Engelske Fairline står sterkt hos båtfolket her hjemme i Norge, og importør Nautic Norway har levert flere nye båter de siste årene. Kvalitet og finish har alltid vært en fellesnevner for båtene, som strekker seg fra 33 til 68 fot fordelt på seriene F//Line, Targa, Phantom og Squadron. Nå kommer også nyheter på løpende bånd det er knyttet ekstra store forventninger til.

Ny Squadron

Fairline Squadron 58 ble lansert på boot Düsseldorf tidligere i år, og tilbys blant annet med en helt ny «beach club»-option med hydrauliske, nedfellbare skrogsider som gjør akterdekket både bredere og større. 58-foteren har tre lugarer, to bad og mannskapslugar – og ikke minst får båten et helt nytt, eksklusivt og moderne design.

– Dette blir en soleklar favoritt, og tidligere modell var en bestselger tidlig på 2000-tallet. Nye Squadron 58 får nye og moderne løsninger, og bygger videre på kvalitetene som Squadron 68 har fått hederlig omtale for, sier Ørjan Wollertsen hos Nautic Norway.

Flere priser til Phantom

Phantom 65 ble lansert under Cannes Yachting Festival i september, og siden har båten vunnet flere priser, deriblant Motorboat Awards for beste sportscruiser over 45 fot og Best Exterior Design Trophy. Nye Phantom har en sportsbridge med styreposisjon og sosiale soner, samtidig som den har takluke over førerposisjonen. Byssa er plassert akter, og under dekk kommer den med tre eller fire kabiner.

Ny Targa 40

Fairline har også annonsert en splitter ny Targa 40, som skal følge opp suksessen etter den ikoniske Fairline Targa 38. Den ble bygget i over 300 eksemplarer etter lanseringen i 2006.

– Vi har ønsket oss en innstegsmodell fra Fairline, så denne nyheten blir viktig for oss. Det er allerede rift om modellen, og vi har klart å sikre oss to båter for levering i år. Nye Targa 40 vil bli markedets mest voluminøse 40-foter, forteller Wollertsen.

Targa 40 har en åpen cockpit med hardtop og elektrisk soltak. Den får linjer fra sine storesøstre Phantom 65 og Squadron 68, samt en nedfellbar «balkong» på styrbord side for ekstra sosial plass. Båten får doble solsenger akter med justerbare ryggstøtter, slik at du kan velge mellom sofa eller solseng, i tillegg til en stor solseng på fordekket. Under dekk er det soveplass til fire, bysse, salong og bad. Med 2 x Volvo Penta D6-340 eller 380 er estimert toppfart henholdsvis 32 og 36 knop.