Selger eksklusive day- og weekendcruisere: (f.v.) Børre Sørensen, Espen Hegle, Jørgen Haga og Christoffer Olsen.

Aaby Marine: Med fokus på kvalitet i 40 år

Aaby Marine er Norges største forhandler av eksklusive day- og weekendcruisere. I år feirer forhandleren førti år.

– Vi selger både brukte og nye båter og har en komplett og moderne serviceavdeling for både opplag, service og reparasjoner gjennom Aaby Marine Service. Vi verdsetter tett oppfølging med kundene, og ønsker å være en totalleverandør. Vi bruker for eksempel store ressurser på overlevering, og de nye båtene er hos oss i snitt en uke med testing og klargjøring, forteller Jørgen Haga.

Aaby Marine ble etablert i 1983 av Einar Aaby, som i over tretti år hadde seilt på alle verdens hav. I 1996 gikk Jørgen Haga inn som partner.

I august arrangeres også Seasight på Holmen Fjordhotell, en eksklusiv bil- og båtutstilling der Aaby viser frem både Nimbus og Windy.

Med Windy i alle år

Da Windy ble etablert i 1966 satt de første sportsbåtene en ny standard for ytelse og håndverk, og siden har det norske brandet hatt en eventyrlig reise. Aaby Marine har representert Windy i førti år, er i dag største forhandler og har levert snart tusen nye Windy-båter.

– Windy er sportscruisere med ekstrem kvalitet, sjøegenskaper og løsninger for å nyte båtlivet. Ikke minst har de en høy annenhåndsverdi. Kjører du båten i høy sjø, tar inn flagget og ikke har noe i koppholderne så er det tyst og stumt. Det er det mange som verdsetter, forteller Haga.

Anerkjente leverandører

Aaby Marine har også vært Nimbus- og Paragon-forhandler i ti år. De siste årene har Nimbus lansert en rekke nye modeller fordelt på de fire seriene Coupé, Weekender, Tender og Commuter – kalt WTC-serien som finnes i 8, 9 og 11.

– Disse har gitt et stort løft for Nimbus, som har en sterk merkevare det norske publikummet er veldig glade i.

Aaby Marine har base i Leangbukta Maritime Senter, der en rekke av båtmodellene står utstilt fra 1. oktober til 1. mai. I august arrangeres også Seasight på Holmen Fjordhotell, en eksklusiv bil- og båtutstilling der Aaby viser frem både Nimbus og Windy.